≡ Menu

Om pilates

Pilates hem | Om pilates | Hur går det till?

Pilates är en träningsfilosofi som av sin upphovsman, tysken Joseph Hubertus Pilates, kallades för the Art of Contrology. J.H. Pilates började utveckla sitt träningssystem för över 80 år sedan och finputsade det sedan under 60 år.

Den klassiska övningsrepertoaren omfattar över 500 övningar varav det stora flertalet utförs med olika maskiner med fjädrat motstånd. Knappt 40 övningar utförs utan maskiner på matta med kroppen som eget motstånd eller med småredskap.

Träningen utmanar både styrka, balans, stabilitet, uthållighet, rörlighet och koordination på en och samma gång och passar de allra flesta oavsett träningsbakgrund. Det finns både grundläggande och utmanande övningar för den som aldrig tidigare tränat och extremt avancerade och komplicerade övningar för atleter.

Systemet går ut på att balansera styrka, smidighet och balans och få oss att använda oss själva så ekonomiskt som möjligt. Pilates är i allra högsta grad så kallad Mind-Body träning och skapar balans mellan kropp och själ. Lederna belastas minimalt och träningen räknas som lågintensiv. Kvaliteten i varje enskild rörelse är alltid viktigare än kvantitet.

Du är så gammal som din ryggrad är flexibel!